fredag 27 september 2019

Vecka 39

Vecka 39

Jag vill  börja med att tacka er för trevliga lära känna samtal. 


Denna vecka har vi fått två nya bokstäverna. För att få fram veckans bokstäver fick de ledtrådar. Det kom en bil, en bok och en orm. Vilka bokstäver tror ni det är? Varför tror ni de?...
Bokstäverna var B och O, kom de fram till ganska snabbt. För att bil och bok har begynnelsebokstaven B och ormen har begynnelsebokstaven O. För att introducera bokstäverna såg vi ett nytt avsnitt ur Livet i bokstavslandet. Efteråt skapade vi ordlistor på tavlan. Totalt fick vi ihop 49 ord!









Arbetet har sedan fortsatt i våra svenskböcker. Där de b.la. övat på att forma och ljuda. Vi har också tränat på att skriva B och O på tavlan. Detta är väldigt uppskattat.







Tema äpplet har fortsatt. Denna veckan har vi pratade om äpplets livscykel, dvs. Hur det går runt. Barnen fick sedan i uppgift att göra en egen livscykel för äpplet, från kärna till färdigt äpple. Vi har även vävt in äpplet i matematik och ASL.









Vi har även pratat om vad äpple heter på våra olika språk. Kul att se hur många olika språk vi har i klassen. Vi försökte sammanställa detta på google translate på de språk vi kunde hitta. Detta satte vi upp vid våra äpplen i klassrummet.






I matematik har vi arbetat med sortering och fått in begreppen, minst, mellan och störst. De fick ett papper med fem olika äpplen i olika storlekar. Dessa fick de måla och klippa ut. Sedan skulle de lägga äpplena i rätt ordning med den minsta som start.








ASL uppgiften denna veckan har varit äpplets delar. De fick en bild på ett äpple med pilar på de olika delarna. Deras uppgift blev sedan att skriva ner äpplets olika delar på datorn och försöka ljuda tillsammans med en kompis. De som tidigare inte skrivit om hösten gjorde de och de som hunnit färdig med allt, fick börja skriva ordlistor på B och O.







Just nu läser vi en bok som heter Megakillen av Martin Olczak och Anna Sandler. Den tycker barnen är bra och ger oss en del funderingar. Vem är en superhjälte? kan alla vara en superhjälte? Det blir en del värdegrundsarbete genom boken.






Denna veckan började Trendeline sin praktik hos oss. Hon går andra året på gymnasiet och ska vara hos oss i fem veckor. Vi kallar henne dock för Lina.


Vid frågor och funderingar går det alltid bra att maila mig på : nathalie.1.nilsson@malmo.se


 Viktig information:
  • Fritids önskar att vårdnadshavare lägger in barnens vistelsetider på skola24 fritids.
  • Se över barnens lådor, finns det extrakläder i rätt storlek? kläder efter väder? Namna gärna
  • Vi ber er som har pojkar i onsdagsgympagruppen kolla igenom era pojkars gympapåsar. Vi har en pojke som saknar sina kläder.






Önskar er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning,

Nathalie, Shirin och Pierre