fredag 4 oktober 2019

Vecka 40

Vecka 40


Denna veckan startade upp med att vi fick post till förskoleklass Grön. I vår post låg två trasiga sönderklippta bokstäver. Vårt uppdrag blev då att försöka bygga ihop dessa delar. När vi fått ihop två bokstäver, fick vi dubbelkolla om de stämde med hjälp av bilder som låg i kuvertet. Barnen fick i uppdrag att sortera dessa till bokstäverna. Vi kom då fram till att bokstäverna var M och A.






Givetvis såg vi ett nytt avsnitt ur Livet i bokstavslandet, där de presenterade M och A för oss. Därefter staplade vi ord tillsammans på tavlan på våra bokstäver. Denna veckan fick vi ett nytt rekord med totalt 50 ord!



Vi har lämnat äpplet och gått in på nästa ämne i hösten, nämligen svampar. Vi har sett en fördjupning om svampar, där de b.la. fick öva på att lösa en rebus. Detta tyckte barnen var roligt.



Även svampen har olika delar med namn. De har vi tittat närmre på i veckan. Barnen tyckte det var roliga namn, hatt, skivor ( som många sa skidor till ett bra tag), fot, ring och det absolut roligaste, strumpa. Har en svamp strumpor? hm.. De har sedan fått vars en liten svampbok att arbeta med. Där har de fått måla svampen, skriva för hand om svampen och fått skriva delarna på svampen.



Inom svampen har vi pratat om att det finns ätliga svampar men även giftiga svampar. Vi har valt att titta närmre på flugsvampen eftersom det var den barnen tyckte var intressant.





Barnen har skapat flugsvampar denna veckan. Det fina resultatet sitter uppe i klassrummet.



I Matematik har vi börjat med de geometriska formerna, cirkel, kvadrat, rektangel och triangel. Med hjälp av de geometriska formerna har barnen fått skapa vars en bild utav formerna.






Under ASL passen denna veckan har de fått skriva meningar om vad de gjort utav formerna på matematiken.




I Svenska har de fått arbeta i Boken om mig själv. Där har de denna veckan fått rita sin familj. Vilka finns i min familj? De har sedan fått skriva meningar om familjen, t.ex. Jag heter...... Min mamma heter....osv.






I vårt Bornholmsarbete har vi fortsatt arbetet med meningar och ord. De har b.la. fått prova att våra ord och försöka bilda meningar.


I Idrott och hälsa har de fokuserat på lekar. Ett exempel på en lek som är väldigt uppskattad heter; Mamma, pappa städar. Då slänger man ut massa saker på golvet som barnen sedan försöker plocka ihop.Samtidigt som de försöker städa kastas sakerna ut igen.


I slutet på dagarna brukar vi avsluta med att varva ner, ibland lyssnar vi bara genom att sitta eller ligga på våra platser, men ibland har vi t.ex. massage. Fredagar avslutar vi dock alltid med  fredagsmys och Supersnällasilversara och Stålhenrik.





Viktig information:
  • Kolla om ni fått aktiveringskod till skola24.
  • Snälla respektera våra starttider, mån 9.30, tis-fredag 8.10-13.00. Det stör övriga barn när det droppar in barn strax efter. Detta är för era barn skull.
  • Det är hög tid att lämna in höstlovslappen, om man inte gjort de.

Önskar er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning,

Nathalie, Shirin och Pierre