fredag 25 oktober 2019

Vecka 43

Vecka 43


Denna veckan startade vi upp med att prata om likheter och olikheter. Vad har vi som är lika och olika? Är man lika mycket värd, oavsett var vi kommer ifrån? hur vi ser ut? vad vi kan? etc.
Det gav många intressanta diskussioner. Dock var vi eniga om att alla är lika mycket värda.


I värdegrundsarbetet har vi även sett en film som heter om Hela världen var en by. Syftet med filmen var att visa hur olika men ändå lika vi människor har det på vårt jordklot och skapa ett underlag för diskussioner kring hur vi lever.



Under FN-dagen, såg vi en kort presentation kring vad FN är och vad de står för. Därefter skapade vi egna FN- armband.




Barnkonventionen har vi arbetat en del med denna veckan, vad står det i barnkonventionen, vad betyder de? Vilket tycker vi är viktigast. Har vi bara rättigheter som barn? Nej, vi har skyldigheter också, vad innebär de? Vi har läst en del böcker där detta tagits upp.





I detta arbete har vi skapat fredsduvor och valt vars en mening ur barnkonventioner som vi ansåg vara viktigast för oss.





Vår utflykt till skogen blev lyckad. Barnen hade en härlig dag med lek. Vi gick sagostigen tillsammans, och tittade på naturen. Vi fann svampar i skogen som vi tittade närmre på. Detta tyckte barnen var kul, eftersom dom blivit experter på svampens olika delar. En del barn gick och leta små troll efter vi gått sagostigen:) dock fann vi inga..;)








Som en avslutning på veckan, hade vi Halloween tema. På morgonen när barnen kom in spelades det instrumental halloween musik. Då kunde barnen genast ana vad vi skulle göra under dagen. Jag berättade sedan att det fanns små spöken på skolan, som vi behövde bli av med, så för att bli av med dessa, var vi tvunga att skrämma bort dom. Detta gjorde vi genom att svara med ett Bu, istället för ett god morgon på morgonsamlingen och genom att dansa Ghostbusters. Så var spöken borta och vi fick tid för skapande.




De fick skapa små fladdermöss, ansiktsmasker och pumpor. Detta skapande fick de lov att ta med sig hem. När vi skapade delade vi upp klasserna först på mitten. Så de som inte blev för många som satt inne och skapade samtdigt.
De som inte skapade gick ut och lekte i Sofieholmsparken, och när de kom tillbaka byttes de av.

Viktig information:
  • Nästa vecka, v. 44 är det lov, dvs. Ingen skola


Önskar er en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie och Shirin