fredag 13 september 2019

Vecka 37

Vecka 37


Denna veckan har vi startat upp vårt bokstavsarbete. VI började med att ge ledtrådar till veckans två bokstäver. T.ex. Det har två raka linjer, linjal börjar på bokstaven... etc. Likadant gjorde vi med den andra bokstaven. Bokstäverna var L och E. När vi kommit fram till  vilka bokstäverna var försökte vi skriva ner ord som började på respektive bokstav och pratade om hur vi formar dom. T.ex. att man alltid börjar uppifrån.

Därefter såg vi ett avsnitt ur Livet i bokstavslandet, där de presenterar bokstäverna. Sedan tog vi fram våra pärmar och försökte forma bokstäverna på egen hand. Ganska svårt att forma lilla e. När vi övat på att forma bokstäverna, övar vi på ljudet, hur låter de? i vilka bilder finns ljudet.





Vi har denna veckan arbetat med ett kartläggningsmaterial som vi ska ha som underlag för att planera undervisningen.I kartläggningen ser vi ungefär vart barnen befinner sig inom svenska och matematik.

Denna veckan har vi fokuserat på delen i svenska. Där har vi övat på att lyssna, beskriva och att ta instruktioner. Detta har barnen tyckt va kul, att få olika uppdrag att utföra. Likaså med att beskriva. Blev som att spela spelet Vildkatten. En får en bild på t.ex. en bil, och då ska man försöka förklara vad man har på bilden utan att berätta vad det är. Övriga ska då gissa vad det är man har på sin bild.




I matematik har vi fortsatt med antalsuppfattning. Detta har vi gjort genom att spela spel. De fick arbeta två och två och slå en tärning. Det antal tärningen visade, så många prickar skulle man måla på sitt papper. Den som målade den sista pricken på pappret vann.






Vi ser ett stort intresse när Fredrik kommer och sjunger med oss. Detta är något som barnen uppskattar väldigt mycket. Kul att höra att de börjat lära sig de nya låtarna också. Denna veckan övade vi på en rimsång.

Kan även meddela att våra specialpedagoger Maria och Kerstin ofta besöker oss i klasserna. Ibland är de med i undervisningen och ibland gör de övningar med barnen enskilt. Kan vara bra att veta om de kommer hem och berättar att de arbetat med någon utav dom.

Just nu sitter det uppe tider för lära känna samtal. Dessa sitter på den grå anslagstavlan i hallen. Boka gärna in en tid. Det finns lediga tider nu på måndag den 16/9 eller måndagen därpå den 23/9. Där har ni möjlighet att lyfta frågor/ funderingar och berätta om era barn om det är något jag bör känna till.



Nästa vecka är det  dags för att börja med gymnastik och ombyte. Så nu är det tid för att ta med gympapåse, med ombyteskläder, skor, handduk och vattenflaska. Namna gärna kläder och skor.

onsdagar har följande:                                                 På fredagar har följande:

Lion                                                                                  Aissata
Kevin                                                                                Uzzam
Theo                                                                                  Armin
Tia                                                                                     Alaaeddin
Alba                                                                                  Ayan
Maria                                                                                Drita
Malek                                                                                Lolja
Sahar                                                                                 Leonardo
Gabrielle                                                                           Artin




Viktig information:
  • Tider för lära känna samtal
  • Journalrekvisition till skolsköterskan, så fort som möjligt.
  • Se gärna över barnens lådor, så de finns extrakläder, och rätt kläder.
  • Gympapåsar från nästa vecka, v.38

Önskar er en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie och Pierre