fredag 28 september 2018

Vecka 39

Vecka 39


Vi startade veckan med en värdegrundsövning där ett äpple fick symbolisera en människas inre känslor. Barnen fick säga elaka ord till ett äpple och säga snälla saker till ett annat äpple som stod i mitten av ringen. När alla hade fått prata till äpplena skar vi upp dessa för att se hur de såg ut på insidan. Barnen blev helt chockade över att det äpplet som fått ta emot elaka ord hade bruna fläckar och det äpple som fått ta emot snälla ord var helt och friskt.
Detta ledde till goda diskussioner om hur man känner sig då någon säger något dumt till en och att det inte försvinner.



Hemliga lådan kom med ett uppdrag denna veckan istället för nya bokstäver. I hemliga lådan låg, "Vem är jag?" Med hjälp utav ledtrådar skulle barnen ta reda på vem det var. Mitt yrke börjar på B, jag arbetar i grupp, hjälper till vid olyckor osv...



BRANDMAN!!

Vi såg filmklipp på vad en brandman gör och hur det går till när man ringer 112.
Efteråt stapplade vi ord om brand.



Hela veckan har gått i brandens tecken. Vi har pratat om hur vi ska agera ifall brandlarmet går, hur brandmannen arbetar och vad som är viktigt att tänka på. Barnen fick en läxa att kolla upp ifall ni hade brandvarnare där hemma och om de fungerade.

På Bornholmspassen har vi arbetat med sammansatta ord. Brand temat kom väl till pass då vi här har många sammansatta ord typ brand-man, brand-bil och brand-slang.



Barnen har skapat med färg och gjort egna eldsvådor.







Nu är vår läsbok färdig, Lasse Majas detektivbyrå Diamantmysteriet. Barnen har gjort en kort sammanfattat om bokens innehåll och röstat fram antal diamanter till boken. Här tränade vi på att skapa meningar. Barnen har varit duktig detektiver under läsningens gång och haft goda tankar under tiden.

Veckans utepass bestod av att undersöka, hur vi ställer upp inför brandutrymmning på skolan, vart går vi? vad är viktigt att tänka på? Även en kort runda på skolan för att titta efter brandvarnare.




Under veckan har vi även hunnit titta på ett avsnitt ur serien Vara vänner. Det handlade om en flicka som kände sig utfryst och hur kompisar och lärare hanterade situationen. Barnen får hjälpa till att komma med förslag på lösningar innan man ser slutet.


Nu är skola24 igång, vi saknar ännu några lappar. Lämna in dom så fort som möjligt så ni får en inloggning.
Tack för denna vecka. Ha en skön helg!