fredag 5 oktober 2018

Vecka 40

Hemliga lådan innehöll en ny uppgift för att finna veckans två nya bokstäver. Denna veckan skulle de bygga ihop två bokstäver som låg i lådan sönderklippta. När vi var osäkra på vilka bokstäver det var eller om vi byggt ihop rätt bokstäver fick vi ta hjälp av ledtrådarna.







Vi tittade på olika geometriska former, cirkel, kvadrat, rektangel och triangel. Barnen skapade egna figurer av former. Fantasin fick flöda fritt!






På ASL-passet har vi skrivit om min familj. Barnen berättade för varandra hur många familjemedlemmar de har och vad de heter. Sen skrev barnen en text på datorn och ritade en bild på sin familj.



Denna vecka har vi fått en ny elev i klassen. Vi hälsar Olivia välkommen!

Bornholm- sammansatta ord
Vi har haft språklekar och aktiviteter som handlat om sammansatta ord. Vilka ord har vi som är sammansatta och vilka ord blir det om man delar på dessa ord, brand-bil, fot-boll osv.
Barnen fick träna sitt samarbete och gemensamt



Värdegrundsarbetet denna veckan har bestått av kompissamtal efter rasterna och kompisgrupper där barnen får möjlighet att leka med nya kompisar som man kanske inte tidigare lekt med. Lekgrupperna har barnen under lunchrasten och vår tanke är att barnen ska lära känna varandra lite bättre och träna på samspel med andra barn.  Innan vi gick ut på rast, gjorde vi en tankekarta om vad man kunde göra på gården. De hade en hel del förslag.



Vi har även sett programmet Vara vänner-säga ifrån. Som vanligt är det ett problem som spelas upp och när det är slut får barnen komma med förslag på en bättre lösning. Sen får man se ett nytt slut som förhoppningsvis är lyckligare än förra.

Idag fredag gav vi oss ut på formjakt. Vi tog en promenad i närområdet och letade efter geometriska former runt omkring oss. Barnen är fantastiskt duktiga på formerna och såg dessa överallt.







Tänk på att vi är ute i alla väder. Vänligen se till så att era barn har med sig kläder efter väder. Barnen behöver även ha extraombyte här i skolan. Trots regnkläder är det lätt hänt att barnen blir våta om strumpor och byxor.

Skola24 är nu igång. Vänligen anmäl ert barn på skola24 vid frånvaro. För de som har fritids önskas även att man meddelar frånvaron dit via telefon eller sms.

Torsdagen den 18 oktober är skolan stängd. Fritids är öppet för de barn som har fritidshemsplats.



Lägg även tisdagen den 27 november på minnet för då  är det åter studiedag och både skolan och fritidshem har stängt denna dag.

Vi önskar er en härlig helg!