fredag 7 september 2018

Vecka 36

Hej
Idag räknade barnen ut att vi gått 16 dagar i skolan. Vi har gemensamt bestämt att vi ska ha en 100-fest när vi gått 100 dagar i skolan.


Denna vecka har vi haft två pass med utepedagogik. I måndags gav vi oss ut på bokstavsjakt där barnen letade efter bokstäver ute i natur och samhälle. Barnen upptäckte att det finns bokstäver överallt, på byggnader, gator, skyltar, bilar och bussar.

Vi har startat lite lätt med Bornholm där vi arbetar med barnens språkliga medvetenhet. Nu till en början kollar vi av gruppen för att se hur och var vi ska börja arbeta med språket. Bornholm kommer vi sen att arbeta med varje vecka.
Några barn fick under den fria leken arbeta med bokstavsspel på datorn.


För att fortsätta barnens tankar om att det finns bokstäver överallt och att det är viktigt att lära sig bokstäver lekte vi leken "vad tänker du på?". Vi visade barnen olika symboler/loggor och barnen fick berätta vad de tänker på. IKEA märket kände alla till och här tänkte alla på mat, dryck och andra godsaker. Det roliga var att ingen nämnde möbler eller husgeråd.


Klassen har fortsatt att prata om empati och hur man är en bra kompis. Vi tittade på programmet "Ugglan och kompisproblemet" och diskuterade därefter hur man agerar för att vara en bra kompis.
Har även pratat om vilka regler som vi vill ha i klassrummet och vad dem betyder.


Vårt andra utepass denna vecka handlade om tallinjen 1-10, matematiska uppdrag och mandala mönster. Barnen var indelade i tre grupper och gick sen runt till de olika aktiviteterna. Barnen var jätte engagerade och det var så roligt att se hur bra de jobbade.
















Idag fredag var vårt ledord DEMOKRATI. Barnen fick berätta sina tankar om demokrati. Sen gjorde vi mind map om barnens tankar kring olika frågor som tex "Vad bestämmer barn?", "Vad bestämmer vuxna?".
Vi tittade på programmet Evas superkoll där hon förklarade på ett enkelt sätt hur demokrati fungerar i Sverige och hur vårt land styrs av regering och riksdag.
Barnen fick sen i uppgift att bilda partier där de skulle presentera 2 saker som de tycker att vi ska införskaffa till vårt Cafe/affär. Här tränade barnen samarbete, då de först inom partiet skulle komma överens om 2 saker som deras parti kämpade för. Sen var det stor omröstning i hela klassen.





Nu är det september månad och hösten är på intågande. Vi har därför satt upp en skogräns i kapprummet för att förhindra att det blir vått och smutsigt där barnen går. Barnen är duktiga på att ta av sig skorna på stora mattan och bära bort sina skor till platsen.

Skola 24 där ni anmäler sjukfrånvaro är ännu inte igång. Under tiden ber vi er att anmäla frånvaro på vårt telefonnummer 073-2015602.
När skola 24 är igång kommer ni att få ett mail till den mailadress ni angett i skola24 ansökan.

Skolrestauranger har bjudit in intresserade föräldrar till en träff torsdagen den 27 september kl.17.45. Här kommer skolrestauranger berättar om maten som serveras och hur mycket mat som är beräknat för varje barn. Har ni frågor kring maten så är detta ett ypperligt tillfälle.

Glöm inte att Lindeborgsskolan har studiedag 26/9. Skolan är stängd men fritids är öppet för de barn som har fritidsplats. Glöm inte att lämna in anmälningslapp om ert barn kommer eller ej.

Vill också påminna om "lapparna" till skolsköterskan och skola24. Där är fortfarande några som inte lämnat in dessa.

Vi önskar er en trevlig helg!