fredag 24 maj 2019

Vecka 21

Vecka 21


Veckan startades upp med två nya bokstäver. De fick ledtrådar genom bilder på olika saker som  börjar på bokstäverna. På bilderna fanns b.la. Zlatan, zoo, cykel, citron. Ja, som ni ser var veckans bokstäver Z och C. Vi introducerade sedan bokstäver genom att se Livet i bokstavslandet.


Vi har även påbörjat vårt sista tema som är trafik. Vi började med att se ett avsnitt av ett program som heter gatsmart. Där handlade de om hur man tar sig över en gata på ett säkert sätt. Efteråt pratade vi om hur vi kommer till skolan och om vi korsar någon gata på vägen. Hur gör man då? vilken färg går vi på? vad står de olika färgerna på trafikljuset för? Om det inte finns trafikljus, hur går man över då? Vi lärde oss en ny ramsa som man kan säga innan man går över gatan. "Inga häxor, inga troll, titta noga åt båda håll. Vänster höger vänster"


Vi ritade även upp ett diagram av hur vi kom till skolan. Det vanligaste färdsättet i vår klass, var att åka bil till skolan. På andra plats var det att promenera till skolan. Tätt därefter kom cykel. Även där blev de diskussioner om hur man sitter i bilen. Har vi bilbarnstol? hur länge ska man ha de? handlar de om ålder? längd? vikt? vad är en airbag? var finns den? varför? Har vi alla cykelhjälm? osv. Roligt att se att det är så stort intresse.

Även i vårt trafiktema har vi skapat. De har gemensamt skapat en väg, med hus, bilar, cyklar, människor, övergångsställe, träd etc. Vi ser ett väldigt stort intresse av skapande bland barnen.







Vi har även skapat egna övergångsställen. Där de klippt remsor till övergångsställena och målat ett fordon och ritat en figur som går över.



I ASL har vi  börjat skriva våra drömyrken. Vad vill vi bli när vi blir stora? Här övar vi på att ljuda i meningar.



Viktig information:
  • Utflykt onsdagen den 29/5. Vi samlas som vanligt i klassrummen 8.10 och är åter till skolslut kl. 13.00. Glöm inte att lämna in lappen!
  • Torsdagen den 30/5 är skolan och fritidshemmet stängt.
  • Fredagen den 31/5 är det ingen skola, utan enbart fritids för de barn som anmält de.
  • Vernissagen flyttad till den 3/6 kl.17.30. Vi hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma denna dag och se vad barnen gjort under året i förskoleklass. Kvällen avslutas med en gemensam picknick.

Vi önskar er en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie, Jenny och Fredrik