lördag 18 maj 2019

Vecka 20

Vecka 20


Denna veckan inleddes av Peter Pirat. Han hade tappat bort sin skatt full av P och behövde hjälp av finna den. Givetvis ville vi hjälpa till. När vi hittat hela skatten hade vi fått ihop 16 P. Undrar varför de var just 16 stycken? kanske för han varit på 16 äventyr och fått med sig ett P på varje? eller för att bokstaven P har plats 16 i alfabetet?





Vi har skapat en del under veckan. Vi har b.la. skapat en kropp gemensamt. Hur den ser ut inuti. Alla våra viktiga organ. Vi har även färdigställt skapande av våra jordglober. Även här har vi arbetat gemensamt.











Just nu har vi musik dagligen för att öva inför vår vernissage och skolavslutning. En del barn har frågat om vi kunde skriva ut här var man kan hitta en av låtarna vi sjunger tillsammans, som heter sommarlov. Den hittar ni på youtube. Om ni skriver Fredrik Alm i sökfältet kommer vår Fredrik upp på bild, och under hans låtar ligger den.



Denna veckan har vi haft våra sista idrottspass. Den sista tiden kommer vi arbetat tillsammans i klassrummen, så inga idrottskläder behövs. Denna veckan avslutade dom med brännboll.

Vi lyssnar och ser fortfarande på sagor av HC Andersen. Vi märker att barnen har ett stort intresse utav detta.

I vårt värdegrundsarbete tittar vi på Ugglan och kompisproblemet. Där det uppstår olika situationer som vi kan relatera till verkligheten. Hur hanterar vi de? Hur löser vi problemen? hade vi gjort som dom? finns det andra alternativ? Känner vi igen oss? någon som upplevt något liknande? hur kändes de? Kunde vi lösa de?osv. 

I slutet på veckan påbörjade vi vårt kommande tema. Det nya temat kommer handla om trafik. Vår första uppgift blev att rita av våra hus. Hur bor vi? vad är vår adress? Vi tog hjälp av google maps för att titta närmre på våra adresser.



Viktig information:


  • Sista idrottspassen har varit. Inga gympakläder behövs framöver.
  • Studiedag på onsdag den 22/5 dvs, skolan är stängd. Enbart fritids för de som anmält detta på skola24 fritids.
  • Kolla så barnen har extrakläder i lådorna och regnkläder. Vi är ute även om det regnar

Vi önskar er en trevlig helg och tackar er för samtalen som varit i veckan!


Med vänliga hälsningar,

Nathalie, Jenny och Fredrik