fredag 3 maj 2019

Vecka 18

Vecka 18


Denna veckan har vi fortsatt vårt arbete med kroppen. Vi har sett korta filmklipp på hur olika kroppsdelar fungerar för att sedan kunna skriva kortare faktatexter.

Inför valborgsfirandet hade vi en Grey of the day om Valborgselden. Därefter fick de skapa vars en egen valborgseld, med hjälp av handavtryck och pensel.






I matematik har vi repeterat en del, genom att arbeta i våra matematikböcker. VI har b.la. övat på att forma siffrorna och att kunna placera ut dom rätt i en tallinje.



Bokstaven K har introducerats. De fick ledtrådar till vilken bokstav vi tänkte på. Därefter gjorde vi en gemensam ordlista på tavlan. Vi fick ihop över 60 ord på ca 15 min!



Vi har sedan övat på att forma och lyssna på ljudet av bokstaven i våra svenskböcker.




Veckan avslutades med Rynkebyloppet. Klassen sprang tillsammans 109 varv. 1 varv var 1,1 km. Så de kämpade på bra! Innan loppet gissade vi hur många varv vi trodde grupp C skulle springa tillsammans. Gissningarna var många, allt från 50 till 10 miljarder!









Viktig information:

För kännedom kommer barnen att besöka några av lärarna som kommer arbeta i åk 1, under höstterminen. Detta kommer ske tisdagen den 14/5 under förmiddagen. Observera att det enbart är barnen som besöker lärarna. Hur klasserna inför åk 1 ser ut, vet vi fortfarande inte.

Vi vill återigen påminna er om att boka tid för utvecklingssamtal. Tiderna sitter på förskoleklassens anslagstavla. Dagarna är den 15/5 och den 17/5.

Tisdagen den 4/6 kl.17.00 kommer förskolegrupp C, bjuda in er vårdnadshavare och barn till en vernissage och sommarfest. Barnen kommer då visa en del av vad de arbetat med under året i förskoleklass. När vi känner oss redo, går vi gemensamt ut för att ha en picknick. Var och en ansvarar för sin egen picknick-korg. Vi hoppas så många som möjligt kan närvara denna dag.

Vi önskar er alla en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie, Jenny och Fredrik