fredag 10 maj 2019

Vecka 19

Vecka 19



Denna veckan har vi arbetat med bokstäverna Q och G. Vi har gjort ordlistor, tittat på livet i bokstavslandet och arbetat i våra bokstavsböcker. Under veckan har vi arbetat mycket i våra bokstavsböckerna. Där har de b.la. fått öva på att forma och lyssna på ljudet på bokstäverna och att arbeta självständigt. Detta är något vi känner att vi behöver öva ganska mycket på. Det är svårt att hålla koncentrationen på den uppgift man själv ska göra. Vi pratar mycket om vad arbetsro är, och hur vi vill ha de när vi arbetar.







I skapande har vi övat på att ta instruktioner genom att skapa skelett av olika pastasorter. Varje barn fick vars en bild på hur skapandet skulle se ut, samtidigt som vi gick igenom det gemensamt på tavlan.












Denna veckan har vi haft en hel del musiklektioner. Detta är något barnen tycker är väldigt kul. Vi ser ett stort engagemang där. Här övar vi lite till vår vernissage.







I tisdags var de kommande skolbarnen på besök, under tiden de besökte våra lokaler fick barnen gå till skolans informationssal och ha musik och gå på skolbio. Då fick de se Barnen i Bullerbyn som Astrid Lindgren skrivit. Efteråt drog barnen paralleller från hur det såg ut förr och nu.


Vi har fortsatt att läsa och lyssna på HC Andersens sagor. Denna veckan fick de öva på att lyssna och skapa inre bilder. Denna veckans saga var Kejsarens nya kläder. Efteråt övade vi på att återberätta vad vi hört och pratade om svåra ord som uppkom. Vad är t.ex. en väv? en kejsare? en skräddare?
Efteråt har vi även visualiserat sagan för att få ännu en bild. Såg Kejsaren ut som han gjorde i dina tankar? Jämförelser kring egenskapade inre bilder och filmens.


Inför nästa veckas samtal med er och barnen har vi suttit och samtalat med barnen under veckan, för att de ska vara förberedda på samtalet. Ni som ännu inte bokat,  var snälla och gör de.


Viktiga information:


  • Tisdagen den 14/5 kommer era barn att få besöka en utav sina nya lärare inför åk1.


  • Onsdagen den 22/5 är det studiedag, dvs ingen skoldag. Dock är fritids öppet för de barn som anmält sin närvaro.


  • Se över era barns lådor, finns det extrakläder i rätt storlek? Har de kläder för att kunna vara ute i regn? Namna gärna kläder och skor, för att vi alla lättare ska kunna få sakerna på rätt plats.


Vi önskar er alla en trevlig helg!

Med vänlig hälsning,
Nathalie, Jenny och Fredrik