onsdag 5 juni 2019

Vecka 22/23

Vecka 22/23



Vi vill börja med att tacka för en trevlig vernissage. Kul att så många kunde närvara.


Utflykten till bokskogen blev lyckad. Solen sken och vi hade nöjda barn med oss. Där gick vi b.la. sagostigen och läste en saga, samtidigt som barnen utforska naturen. I sagan talades det om ett slott. Detta tyckte barnen var väldigt intressant. Under promenaden fick vi även syn på ett slott och många önskade att göra ett besök dit. Så dit blev det ett besök. Många intressanta frågor och funderingar. Även roligt att se hur de kunde leka tillsammans utan några direkta leksaker. Utan de aktiverades genom vad naturen erbjöd.


Nu är året i förskoleklass snart slut. Barnen har fått med sig påsar med saker i som de gjort under året. Ta gärna hem detta och se över barnens hyllor. Dessa ska vara tömda ner ni går på semester.


Nu kommer värmen och fritids önskar att barnen tar med sig en namnad vattenflaska och solkräm. Vi vill även att barnen kommer insmorda på morgonen. Då har de ett bra skydd ganska många timmar.


Vår verksamhet kommer nu att skilja sig från vår dagliga verksamhet. Vårt fokus nu kommer att ligga på samarbete och teambuilding. Detta gör vi genom att leka lekar och göra små utflykter tillsammans. Idag har vi t.ex. promenerat till Sofieholmsparken för lek tillsammans med grupp B.


Vår skolavslutning kommer vi att ha tillsammans med F-6. Denna kommer att ske den fredagen den 14/6 kl. 08.30 ute på torget (vid centrum). Efteråt kommer vi samlas i klassrummet för att önska varandra en skön sommar. Dagen beräknas sluta mellan 09.30-10.00.



Med vänlig hälsning,

Nathalie, Jenny och Fredrik