fredag 31 januari 2020

Vecka 5

Vecka 5


Denna veckan har vi arbetat med 100, men innan vi berättar mer om vår 100 veckan måste vi ju berätta att vi fått respons på våra önskelistor. I julas gick vi och postade våra önskelistor till tomten, nu har vi fått ett brev tillbaka, där han tackar för önskelistorna. Detta tyckte barnen var väldigt kul.




Vi började med att prata om hur skolan såg ut idag, och hur det såg ut för 100 år sedan. De fick se ett litet klipp om hur det såg ut att gå i skolan för 100 år sedan.

Därefter gjorde vi en KL- uppgift som heter turas om. Uppgiften var att vi skulle få ihop 100 ord tillsammans i klassen. Parvis fick de arbeta med att skriva ner ord på ett papper. För att få ihop olika ord, fick de vars ett tema att hitta ord kring.






I svenska har vi samtalat om hur det såg ut och hur man levde för 100 år sedan och hur vi tror att det ser ut i framtiden. Finns det likheter? Vad kommer bli annorlunda? Det kom fram massor med tankar.
Vi tittade på klipp om hur det kan se ut bara om 30 år framåt, med bilar och bussar.

I skapande har de fått göra ett porträtt av hur de tror att de kommer se ut när de är 100 år. Var väldigt kul att se. Gå gärna in och titta på dessa i klassrummet.

I matematik har vi arbetat med 100-lappen. Vad kan vi köpa för 100kr till fredagsmyset? Hur mycket räcker pengarna till? Till hjälp fick de arbeta med 10-kronor. Uppgiften kopplade vi sedan samman med ASL, där de skrev vad de köpte för sin 100-lapp.






Vi har räknat till 100 tillsammans i klassrummen men även ställt hypoteser kring hur långt vi tror att vi kommer om vi går 100 steg. T.ex. hur många steg är det till matsalen? Är det mer än 100 steg? 100 steg exakt? eller mindre steg?

De har också arbetar i grupper och byggt. De olika material att bygga med. Först fick de räkna så de fick fram 100 bitar av sitt byggmaterial, sedan skulle de tillsammans bygga något utav de.











Lekar har vi också hunnit med i veckan. Vi lekte t.ex. bro bro och breja, som de lekte förr. Detta tyckte de va roligt.



Som en avslutning på veckan hade vi en 100-fest. Då såg vi på Madicken, lekte namnleken, fikade och dansade. En mysig avslutning på veckan.








Trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie och Shirin