fredag 10 januari 2020

Vecka 2

Vecka 2


Välkomna tillbaka till en ny termin!

Tänk vad tiden gått fort, en hel termin är redan gjord.


Denna veckan var en kort vecka, men vi har hunnit starta upp vårt arbete. Veckan startades upp med svenska. I svenska har vi presenterat två nya bokstäver, H och T. Dessa har vi sedan arbetat med i våra pärmar.

I skapande har vi gjort nyårsraketer. Detta kopplade vi samman med ASL, där de fick skriva ner ett nyårslöfte. Dessa sitter uppe i klassrummet.






I Bornholm har vi börjat göra en liten koll på vad vi minns. Detta för att vi ska kunna se hur vi ska lägga upp vår verksamhet framöver.



Barnen har också fått skriva ner eller ritat vad de hade önskat att vi skulle arbeta med under terminen. Detta ska vi försöka väva in så mycket som möjligt i vår verksamhet.


Framåtblickar och viktig information:

Varje morgon strax innan skolstart, ställer eleverna upp utanför respektive klassrum. I vår grupp har vi valt att varje elec får välja hur man vill hälsa innan man går in och sätter sig i klassrummet. Detta för att varje elev ska känna sig sedd och få en positiv start på morgonen. Resultat i studier har visat att de elever som får en bra start på morgonen har lättare för att lära:)

Efter sportlovet (v.8) kommer vi att starta upp med Infomentor. Det vi kommer lägga upp i infomentor framöver är veckobreven. När infomentor startat kommer bloggen att upphöra. Viktigt är då att kontinuerligt gå in och läsa där. Inloggningsuppgifter till  infomentor kommer hem till er med posten inom kort. Viktigt att tänka på är dock att sjukanmälan fortfarande ska ske till skola24 som tidigare.

Idrott och hälsa kommer att byta dag. Från v.4 kommer samtliga barn ha idrott och hälsa på onsdagar.

Viktigt är att respektera och hålla skolans tider. Många kommer in strax efter 8.10, vilket stör de elever som redan är på plats och har börjat sin skoldag.


Trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie och Shirin