fredag 24 januari 2020

Vecka 4

 Vecka 4


Denna veckan har vi arbetat med bokstäverna K och Q i våra pärmar. De har tillsammans skapat ordlistor på tavlan på bokstäverna. Dock var det svårt att hitta ord på Q och vi insåg att K och Q kan låta ganska lika. Vi tittade även på skillnaden mellan lilla q och lilla p. Livet i bokstavslandet tog också upp dessa bokstäver denna veckan.

I vårt tema årstider/tid har vi pratat om veckodagarna och klockan. Vi repeterar dagligen årstider, månader, veckodagar genom morgonsamlingar och genom frågesport vid olika tillfällen.

I temat har vi sjungit och lekt en del. Vi har b.la. övat på veckovisan, månadsvisan och alfabetssången. Vi har lekt fruktsallad, men istället för olika frukter, har de fått olika veckodagar.

I skapande har de fått skapa vars en egen klocka. Visarna har vi gjort i olika färger för att förtydliga vilken visare som visar vad.




Under vårt ASL pass har vi övat på att motivera, vilken är min favoritårstid och varför? Samtidigt övar vi på att skriva meningar. Vad gör vi när meningen tar slut? Då ska vi ha en punkt som visar att meningen tar slut.



I matematik har vi som sagt arbetat med klockan. Vi fokuserar på hel och halv. Förutom detta har vi börjat arbeta med ordningstal, första, andre, tredje etc.



I slutet på veckan avslutade vi med att leka lekar där vi repeterar och lär oss massor. Vi har lekte tangentbordslek, Bornholmslek och en form av "land, stad och hav"




Denna veckan har idrotten startat upp. Nu är det onsdagar som gäller för samtliga barn.










Veckans fredagsmys blev Greta gris och dansstopp.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med 100, eftersom det närmar sig 100 dagar i skolan.

Viktig information:
  • Nu ska ni ha fått hem ett kuvert med inloggningar till Infomentor. Prova gärna och se så det går att logga in, information kommer efter sportlovet v. 8 att läggas upp där.

Vi tackar för denna veckan och önskar er en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie och Shirin