fredag 17 januari 2020

Vecka 3

Vecka 3


Veckan startade upp med Ugglan och kompisproblemet. Avsnittet handlade om att säga förlåt. Efteråt diskuterade vi gemensamt händelsen ur avsnittet.



I vårt tema året, har vi arbetat med tid och våra födelsedagar.



I bild har vi ritat bilder utifrån våra födelsedagar. Hur ser det ut när jag fyller? Vilken årstid är det då? Med hjälp av pennor, färg, paljetter, och bomull har de fått skapa sin bild.







I skapande har vi även gjort årstidsträd. Där övade vi på instruktioner, där vi målade ett träd åt gången. Innan vi började måla träd, pratade vi om årstiden och pratade om hur träden ser ut under just den årstiden.




I svenska har vi arbetat med våra jag-böcker. Dessa böcker handlar om barnen. Även där har vi repeterat och övat på vår födelsedag. Där fick de öva att skriva förhand.




Denna veckan har vi arbetat med KL- Kollegialt lärande. Detta är ett utvecklingsområde för hela skolan. Vi vävde in detta i temat årstider och använde en modell som heter mötas på mitten. Där fick varje bord vara experter på vars en årstid. På pappret fick de vars en ruta. I rutan skulle varje barn skriva eller rita vad de tänkte på när de hörde sin årstid. När alla gjort detta fick de presentera de för varandra och leta likheter. Utifrån deras likheter fick de klippa ut bilder till sin årstid i tidningar. Delarna sattes sedan ihop till ett årshjul.







Vi har äntligen hittat del två av handbok för superhjältar. Denna har vi längtat efter. Nu läser vi den som högläsningsbok vid fruktstunden. Boken lyfter många viktiga punkter som väcker diskussioner.



I matematik har vi repeterat lite genom olika stenciler, men även påbörjat arbetet med klockan. Vi tittar på hel och halvtimme.








I Bornholm har vi fortsatt göra en avstämning för att se vad vi ska fokusera på framöver. I det arbete handlar de b.la. rim, första ljud, långa och korta ord och ljudning.

Precis som förra terminen avslutar vi veckan med fredagsmys. Vad fredagsmyset blir avgör barnen. De ger förslag under morgonsamlingen, utifrån vad som sägs där röstar vi fram vad som ska göras. Denna veckans fredagsmys blev Mr Bean och dansstopp.

Viktig information:

  • Nästa vecka börjar idrotten igen. Nytt för terminen är att alla elever kommer att ha idrott under onsdag förmiddag.
  • Inga elever som går på fritids får lov att gå ensamma från fritids. Dvs. inte gå ut vid cykelbanor eller parkering eller dylikt. De ska hämtas. Detta för ert barns säkerhet.
  • Inom kort kommer information hem till er angående infomentor. Spara dessa papper med inloggning. Här kommer veckoinformationen att läggas upp efter lovet v.8. Där kommer ni även att boka in utvecklingssamtal framöver. Dessa kommer i april/maj.
  • Fritidshemmet saknar massor utav tider i skola24 fritids. Snälla lägg in era tider där.

Önskar er alla en trevlig helg!

Med vänlig hälsning,

Nathalie och Shirin