fredag 29 november 2019

Vecka 48

Vecka 48


Denna veckan har vi introducerat många nya bokstäver. I början på veckan arbetade vi med bokstäverna N och U. Vi såg livet i bokstavslandet, skapade gemensamma ordlistor och arbetar med att forma och ljuda bokstäverna i våra pärmar.



I slutet på veckan påbörjade vi arbetet med bokstäver R och Y. Dessa kommer vi fortsätta lite med i början på nästa vecka. Tanken är att vi ska koppla samman de med årets radiokalender som heter Biggest Bang. Den handlar om universum och rymdvarelser.




I matematik har vi fortsatt arbeta med mattesagor. Barnen fick i hemuppgift att skapa en egen mattesaga. Detta gjorde dom bra. Många av barnen gick fram vid tavlan och ritade och berättade sin mattesaga och en del läste vi upp.







I skapande har vi skapat snögubbar. Dessa får barnen med sig hem idag. Med den kan man räkna ner antalet skoldagar till lovet eller till julafton. Det blev en bra klippövning.










Vi har även arbetat med kollegialt lärande med eleverna för att utveckla deras samarbete och att få dom att inse att vi kan lära av varandra. Genom samarbete övar vi på att lyssna aktivt på varandra och att se till så att alla blir delaktiga. Uppgiften var att lyssna på Draken med de röda ögonen som är skriven av Astrid Lindgren. De slutar med att draken försvinner. Barnens uppgift blev att tillsammans vid sitt arbetsbord (om fem personer) komma fram till vart draken försvann. Detta skulle de illustrera på ett gemensamt papper med oljepastellkritor.






Under ASL fick den grupp som inte skrev förra veckan, skriva meningar om Pippi Långstrump. Där började meningarna med Pippi har..... och avsluta med punkt.



När vi kom in i klassrummet idag hade något flyttat in och lämnat ett litet brev till oss. Vem är de? Jo det är en liten Nisse som flyttat in. Nisse vill bo här fram till jul. Vad som kommer hända får vi väl vänta och se.


Nisse har redan blivit populär, det ritas och skrivs massor till nissen. Detta tycker vi är jättebra eftersom det blir ett lustfullt lärande för barnen när de övar på att skriva förhand.



Viktig information:

  • Nu är det kallt, se till så att det finns mössa, vantar, overall, varma skor, och namna de. Det blir svårt att finna de när de försvinner eftersom många har ungefär likadant och i samma storlekar. Se gärna över lådorna också, finns det extrakläder? Behövs allt? Vi har ont om plats i hallen nu med alla vinterkläder. Vi ser att en del barn har massor med kläder.

  • Vi går lucia för de äldre den 13/12, de får gärna komma klädda i något som hör lucia och julen till. Detta kan man ta med i en namnad påse. Vi byter om på plats så de inte blir smutsiga påvägen dit.

  • Vi går till kyrkan för att se Julens berättelse den 9/12. Denna dag har vi samling 9.15


Önskar er alla en trevlig advent och en härlig helg!


Vi ses igen på  måndag.


Med vänlig hälsning,

Nathalie och Shirin