fredag 22 november 2019

Vecka 47

Vecka 47


Denna veckan har vi fortsatt vårt arbete med böcker. Vi har fokuserat på Astrid Lindgren och olika kända karaktärer i böcker.

Vi började med att skriva ner vilka olika Astrid Lindgren karaktärer som finns.



Därefter röstade vi tillsammans fram fyra olika karaktärer. Dessa tittade vi närmre på i ett ven-diagram. Vad har de alla för likheter och olikheter. Deras likheter skrev vi ner tillsammans på tavlan.



Under de senast två veckorna har vi fokuserat på att läsa olika böcker, för att väcka ett intresse hos barnen.

Efter alla böcker vi läst, fick de välja vars en favorit karaktär. Deras favorit fick de sedan arbeta med i skapande. Där de fick öva på sin finmotorik genom att klippa. Såhär fint blev resultatet.



Vi har arbetat en del med Bornholmsmodellen denna veckan. Där vi repeterat sammansatta ord. De fick även i uppgift att skapa ett sammansatt ord med hjälp av bild och text.

Under ASL- passen har vi fortsatt vårt arbete med meningar. Denna veckan skrev vi meningar om Pippi Långstrump.

Efterhand som de arbetar klart brukar de få sätta sig med skolplus. Där övar de på de bokstäver de tycker är svåra.



Som ett avslut på veckan, promenerade vi till Katrinetorps gården där vi fick en guidad tur om hur man förberedde julen förr. Blev en väldigt trevlig utflykt.






Nytt för i år är att den 20/12 är halv skoldag, dvs att det är obligatorisk skoldag där eleverna måste närvara. De kommer att få skolmat serverad som vanligt.

Klockan 11.00 är ni föräldrar hjärtligt välkomna till klassrummet där barnen kommer att sjunga lite för er. Därefter önskar vi varandra en God jul. Inbjudan för dagen kommer.



Viktig information:
  • Skolan och fritidshemmet är stängt tisdagen den 26/11.
  • Den 13/12 kommer vi att gå och lussa för de äldre på ett äldreboende i närområdet
  • Denna helg ber vi er alla att luskamma era barn. Det går väldigt mycket löss nu och vill få ett stopp på detta. För att det ska bli ett slut på detta är det viktigt att alla luskammar sina barn. Medel för detta finns på apotek och i vissa mataffärer. Hjälp oss att få stopp på detta!

Vi önskar er en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie och Shirin