fredag 30 november 2018

Vecka 48

Vecka 48



Supersnällasilversara och stålhenrik har  fått starta upp vår vecka med ett nytt superhjälteuppdrag. Denna vecka fick de i uppdrag att hjälpa en pojke som inte kunde göra kullerbyttor.

Under veckan har vi fokuserat mycket på svenska. Vi har b.la. varit på biblioteket på sagostund. Där fick vi en introduktion av hur det går till på biblioteket, vad man kan låna och var man hittar olika böcker. Som en avslutning på vårt besök fick vi gå igenom en magisk bokhylla som tog oss till ett magiskt rum där vi fick lyssna på en saga.










Vi har även arbetat med svenska och språket i form av stationsarbete. Barnen delades upp mindre grupper där de fick olika uppgifter. Efter ca 15-20 min fick de byta aktivitet.

På station 1 fick de försöka ljuda ord och forma dem.




På station 2 spelade de ett spel som heter Kaboom. Där tar man upp en pinne med en bokstav på och ska försöka komma på ett ord som börjar på bokstaven. Varje pinne motsvarar ett poäng. Får man tag i en pinne där det står Kaboom,  måste man lämna tillbaka alla pinnar man fått och börja samla på  nytt.



 På station 3 fick de ett papper med olika bilder och ord på. Där skulle de försöka ljuda fram orden och sedan hitta ordet bland bilderna och måla dom. T.ex. bil, ö, ko.




Station 4, var alfabetsträning. Där fick de arbeta med att lägga bokstäverna på rätt plats med hjälp av en bricka med alfabetet. På det andra fick de lägga bilder på rätt bokstav utifrån begynnelsebokstav., t.ex. blomma på B.



Station 5 var det spelet, "Med andra ord" Där tränar de på att förklara. T.ex. Klocka. Den visar tiden, man kan ha den på armen, men man kan även ha den på väggen. De andra i laget ska då komma på vad ordet är. Det lag som fyller sin bricka först vinner.




Vi har även påbörjat lite skapande. Denna veckan har de som velat fått skapa snögubbar som räknar ner dagar till julafton eller skolavslutningen. Dessa har de fått med sig hem idag. En bra klippövning som sedan tränar på antal. Hur många dagar är det till julafton? hur många är det om en vecka? Hur många dagar har vi väntat nu? De har även fått använda sin fantasi när de gjorde hattar/mössor och halsdukar genom att klippa på fri hand.




Under veckan har vi fått prata väldigt mycket om hur man ska uppföra sig, både i klassrummet och när vi tar oss iväg. Detta får ni gärna prata med era barn om lite extra. Det har varit ganska rörigt i samlingar och lite negativ attityd under veckans gång.

Nästa vecka, v.49 är det sista gympaveckan för denna terminen. Vi kommer sedan att ha lite andra aktiviteter innan julledigheten. Mer om själva skolavslutningen kommer att komma lite längre fram.

I hallen finns två stora tunnor med kläder, skor, strumpor etc. Vi ber er att kolla igenom dessa, och även i torkskåpen innan vi tömmer dom. Tunnorna kommer att tömmas nästa fredag den 7/12. Det som då finns kvar, skänks till välgörenhet. Nu i vintertider när det är mycket kläder, önskar vi att ni namnar alla kläder för att de lättare ska hitta tillbaka. Vantar, mössor och dylikt försvinner dessvärre ganska lätt.


Vi önskar er en trevlig helg!