fredag 16 november 2018

Vecka 46

Vecka 46

Vi startade upp veckan med att jobba ikapp det vi inte hunnit med.



I matematiken har vi fortsatt vårt arbete med antalsuppfattning, genom att arbeta vidare i matematikhäftena och genom stationsarbete. I vårt stationsarbete har barnen fått tre olika aktiviteter där man tränar antal. Under första stationen arbetade man parvis, där man hade en piprensare med 5 eller 10 pärlor på. Den ena gömmer ett visst antal pärlor i handen så ska kompisen se hur många pärlor som fattas, t.ex. X väljer att arbeta med en piprensare med 5 pärlor, och gömmer undan 3. Y ser då 2 pärlor. Hur många gömmer X i handen?


Station 2, var att slå en tärning. Försöka se antalet utan att räkna (får givetvis räkna om man inte ser) och lägga lika många björnar bredvid.

Station 3, repetition, bygga mönster av klossar.



Genom att arbeta i stationer efterhand som man är klar med en uppgift ger en lugnare arbetsmiljö.

Temat superhjältar fortsätter, vi har läst klart de två första delarna av Handbok för superhjältar, Handboken och röda masken. Dessa blev väldigt uppskattade. Vi blir så glada när de ständigt vill att vi läser mer, för det är så spännande! Nu får vi fortsätta på del 3, Ensam. 
Utöver de, har vi skapat superhjältar med hjälp av handavtryck. Hur ser de ut? vilka färger representerar superhjältarna? Vilken ska jag välja om jag vill skapa Batman? osv.











Vi har börjat se en serie som heter Supersnällasilversara och Stålhenrik, som handlar om två superhjältar som hjälper barn i nöd. De flyger ut och hjälper till att reda ut olika situationer.



Bornholmsarbetet fortsätter med stavelser ett tag till. Just nu övar vi på två och treljudstavelser. Barnen börjar bli bra på att höra ljuden i ord och räkna stavelserna. 






Vi har börjat med att avsluta dagen med en sammanfattning av vad vi har tränat på idag. Barnen får frågeställningen "Vad har ni tränat på idag?" och sen samlar vi alla barnens svar på tavlan. Det ger en bra inblick i att vi faktiskt lär oss saker i alla aktiviteter som vi gör under dagen.

Glöm inte studiedag 27/11. Skola och fritids är stängt. Vi vill påminna er som har inbokat besök hos skolsköterskan att hon är på skolan denna dag och kommer ha sina besök som planerat. 

Tack för denna veckan. Vi önskar er en skön helg.