fredag 5 april 2019

Vecka 14

Vecka 14


Denna veckan startades upp med värdegrundsarbete. De såg ett avsnitt ur Vara vänner, där de pratade om hur man är en bra vän. Efteråt samtalades det om vad de sett.

Givetvis fick vi till ett aprilskämt också! Dock fick vi ta detta dagen efter... vilket gjorde det hela mer trovärdigt.
Vi hade fått lappar av vaktmästaren att taket i klassrummet var nymålat, och att vi därför var tvungna att ha skydd på huvudet. Annars kan ju färgen droppa på oss. Alla barn fick vars ett skoskydd att sätta på huvudet och så satt de en stund, så vi hann ta foto:) Därefter kom de... APRIL!




Vi har även haft musik tillsammans med Fredrik under veckan. Där sjöng de en del låtar som de kunde sedan innan men fick även lära sig två nya sånger.

Vi har även läst olika typer av böcker denna veckan. Både sagor och faktatexter. Faktatexten denna veckan handlade om hjärnan.




I Linda och Marisas projekt har de haft diskussionsfrågor i små grupper där de diskuterade frågor som t.ex. Kan flickor och pojkar ha samma arbete? De skulle sedan i sin grupp enas om ett svar, Ja eller Nej.

Vid deras andra tillfälle, samtalade de om hjältar. Vad kan en hjälte ha för egenskaper som hjälper världen? De fick sedan skapa vars en egen superhjälte och komma på vad de skulle ha för egenskaper.







Veckans ASL uppgift var att öva på meningar. Vad är en mening? vad ska man tänka på? stor bokstav? när används den? Vad avslutar alltid en mening? hur vet vi den tar slut?








De fick sedan i uppgift att skriva meningar om kroppen. Till hjälp fick de en påbörjad mening. Min kropp har....
Där fick vi även in småorden, en eller ett. Vilket ska vi ha? om det är två, då säger vi inte två hand, utan då säger man händer istället. Till uppgiften fick de även rita en kropp.

Vi har även fått uppleva mimik. Skådespelarna i föreställningen Kära nån, kom hit och hade workshop med oss. Där fick barnen kännedom om vilken typ av mimik vi använder dagligen och hur man kan använda kroppen för att förmedla olika saker.







Som en avslutning bjuder vi på en bild från den fria leken. Här har de använt sin fantasi och skapat med kapplastavar.




Vi önskar er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning,

Nathalie, Jenny och Fredrik