fredag 7 februari 2020

Vecka 6

Vecka 6



Denna veckan startades upp med ett nytt avsnitt ur Livet i bokstavslandet och med en ny bokstav, G.
Denna tycker en del är lite svårare att forma, men det gick bra efter lite övning.











Ett nytt tema har startats upp, nämligen Superhjältar. Vi inledde temat med att göra en gemensam tankekarta över vilka superhjältar vi känner till och på en del skrev vi även ner vilka styrkor de har. En fråga vi ställde då var om superhjältar kan ha några svagheter? eller är dom bra på allt? Kan man ha alla de superkrafter som dessa superhjältar har?









Det var ganska svårt att hitta svagheter på de kända superhjältarna eftersom man oftast ser deras starka sidor. En vi kunde hitta svagheter på var Lisa i handbok för superhjältar som vi arbetat med de senaste veckorna på lässtunden.


Nästa frågeställning blev då, kan vi vara superhjältar? Här övade vi på att argumentera. Varför tror du man kan eller inte kan va de?


Efteråt blev det en ny tankekarta, hur kan vi vara superhjältar?









Såhär blev resultatet, väldigt bra svar. Givetvis kan vi  vara superhjältar i vardagen. Genom att t.ex. hjälpa en vän, hjälpa någon i nöd osv.


Vi alla kan vara superhjältar. I uppgift fick barnen fundera över vilka superkrafter de skulle haft om de va en låtsas superhjälte och vilket namn de skulle haft. Dessa finns att se i klassrummet.


Detta kopplades sedan till deras ASL uppgift som blev att skriva om sin supehjälte, vilka krafter hade de haft och vad hade de valt för namn.











I matematik har vi arbetat med diagram. Vi har gjort stapeldiagram över vilken som är vår favoritsuperhjälte. Vi rangordnade sedan våra superhjältar med hjälp av ordningstalen, på första plats, på andra plats osv. Genom att arbeta med stapeldiagram lär mig sig ett enkelt sätt att läsa av antal.








Superhjälten som de röstade på fick de i uppgift att skapa med hjälp av ett handavtryck.








I slutet på veckan, presenterade två nya bokstäver igen. För att komma fram till de två bokstäverna fick de ledtrådar. T.ex. en fotbollsspelare som började sin karriär i Malmö, har spelat i MFF, sedan i ett antal andra lag som t.ex. Barcelona, har blivit en staty i Malmö, vem kan de vara?
Ledtråd till nästa bokstav var: Man kan se clower där inne, kanske någon som går på lina, det är i ett stort tält, var är vi?

Ja vilka bokstäver är vi ute efter? ......Helt rätt, Z och C. Här visas det hur bokstäverna skrivs. Även dessa bokstäver arbetade vi med i våra pärmar.







Viktig information:



  • Nu finns även förskoleklassen på Galaxens instagram- konto. Gå gärna in och följ oss där: Lindeborgsskolan_galaxen1
  • Idag har barnen fått med sig ett kuvert hem till er. Detta är från skolsköterskan.


Önskar er alla en trevlig helg!

Med vänlig hälsning,

Nathalie och Shirin