fredag 1 februari 2019

Vecka 5

Vecka 5


Denna veckan startades upp med ledtrådar inför veckans arbete med årstider. Vi har pratat om vilka årstiderna är och hur det ser ut under de olika årstiderna. Under arbetets gång har vi skrivit texter på datorn om de olika årstiderna, ritat hur det ser ut när vi fyller år, pratat om våra födelsedagar, och ritat årsträd. Innan vi började rita, gjorde vi en ritövning på att rita träd.










Vi fortsätter att arbeta med bokstäverna, och repeterar ännu de bokstäver vi arbetat med. Lite extra arbete kom denna veckan på bokstaven Å, då Åke Årstid kom på besök. Åke Årstid är en gammal vän som är ganska förvirrad. Han kom till oss i linne, shorts och utan skor. Mitt i vintern?! Åke hade glömt vad han skulle göra, så vi fick hjälpa honom att reda ut de här med årstider, kläder och vad han skulle. Han hade med sig massa bilder, både på årstider och på olika ord som hade samma begynnelsebokstav. Vad han skulle?... ja det vet barnen:)






I Bornholm har vi fortsatt med motsatsord och repeterat första ljud och rim.

Denna veckan har vi pratat en del om vikten av att duscha efter gymnastiken. Varför duschar man?Blir man sjuk? Ganska många saknar handdukar i sina gympapåsar. Se gärna till så att de får med sig detta. Under gymnastiken har de lekt pjättlekar som uppvärmning och som huvudaktivitet har de lekt en lek som heter "sten, sax, påse". Detta är en laglek, där man använder sig av rockringar. Om ni är intresserad av denna lek, kan ni söka sten, sax, påse med rockringar:) Denna är väldigt uppskattad av barnen.



Under veckan har de varit väldigt svårt för barnen att lyssna på oss vuxna, vilket har påverkat arbetsron i klassrummet. Vi kommer arbeta mycket med respekt gentemot både vuxna och barn. Ta gärna upp vikten av att lyssna på andra när ni pratar hemma.

Vi har börjat med att avsluta dagarna med avslappning, för att lära oss att slappna av. Vi tror att detta kan gynna samtliga barn.




Nästa vecka kommer vi starta upp med tema, 100. Barnen har nu gått i skolan i 100 dagar nu och vårt fokus under nästa vecka ligger på talet 100. Vi kommer räkna, skapa, sjunga och göra jämförelser.



Vi önskar er en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Jenny, Nathalie och Fredrik