fredag 25 januari 2019

Vecka 4

Vecka 4


Denna veckan har vi fortsatt vårt bokstavsarbete. De har b.la. övat bokstäver genom att spela olika spel. I ett spel ska man t.ex. para ihop bild med rätt bokstav.



I ASL har barnen fått vars en bokstav. Denna bokstav ska de bli lite extra expert på:) De får forma den, skriva ordlista, måla bokstavsmandala och rita bilder till bokstaven. Vilken bokstav de arbetar med kan ni se i deras ASL-böcker.



Denna veckan har de även fått skriva brev. De fick vars en brevkompis i B-klassen att skriva till. Denna gång fick de skriva vad de tyckte om att leka med. Dessa skrev barnen förhand med hjälp av vissa stödord. Här var stor koncentration och av arbetet fick man något tillbaka. Innan skoldagens slut fick de post av en brevvän från andra klassen som skrivit vad de tyckte om att leka med. Uppskattat utav många.







I Bornholm har vi repeterat, stavelser, första ljudet och sammansatta ord. Vi upplever att barnen har ganska bra koll på detta nu, så vi har fortsatt med att introducera motsatsord. Vi gjorde detta med hjälp av bilder. T.ex. Lång-kort, öppen- stängd etc.




Varje måndag drar vi två "veckans fixare" till klassen. De som blir veckans fixare har ansvar för att torka borden i matsalen efter middagen och för att tömma papperkorgen på fredagen och även se till så vi har de lite ordentligt runtomkring oss.. Detta är något som alla ser fram emot att vara:)



Gymnastiken är igång igen. På gymnastiken har de b.la. lekt fruktsallad och danspjet. De har även pratat mycket om hur en gympalektion är uppbyggd men uppvärmning, nervarvning etc. Varför gör  man de olika delarna? En påminnelse är också att barnen ska ha med ombyteskläder vid gympatillfällena och handduk. Efter avslutat pass ska barnen duscha. Det är också en viktig del i gymnastiken som även handlar om hygien och ingår i ämnet idrott.

Vi vill fortsätta att påminna er om att se över barnens kläder och lådor, så de klarar av att vara ute varje dag. Det blir snabbt blött och extra strumpor och kläder är bra att ha i lådan. I våra kvarglömt lådor är det fullt av saker igen. Kolla gärna igenom sakerna där innan det töms och för att underlätta för oss/ er och era barn ber vi er att namna alla kläder.

Ibland när det är fri lek, väljer vi var de ska vara, t.ex. klassrummet, ateljen, bygghörnan etc. Detta för att de ska få umgås med andra barn som de kanske inte alltid leker tillsammans med och för att stimulera deras fantasi.

Här är en bild på Olivia och Joanas skapande av PlusPlus. Här har de designat en krona, ring och armband.



Här är en bild på ett bygge som några barn gjorde i bygghörnan i veckan.



Ha en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,


Nathalie, Jenny och Fredrik