fredag 11 januari 2019

Vecka 2

Vecka 2


Välkomna tillbaka till en ny termin!



Under ledigheten har det blivit ett nytt år, och med det nya året kommer även nya nyårslöften. Dessa har barnen fått skriva på datorn. Vi har även skapat raketer och fyrverkerier.














Denna termin startar vi upp med repetition av alfabetet. Vi upplever att många utav barnen är duktiga på att ljuda och vet vad bokstaven heter men vet inte riktigt hur den ser ut. Detta fokuserar vi extra mycket på nu, genom att leka lekar och  genom att öva på att forma bokstäverna på olika sätt med olika material.





Under veckan har vi även haft ritskola. De fick lära sig att följa instruktioner och rita en tårta. Detta var uppskattat och många har fortsatt att rita tårtor efteråt.






Gymnastiken kommer att starta igen v. 4. Så innan dess behöver barnen inte ta med några idrottskläder.


Nästa vecka kommer vi få en ny elev i klassen, hon heter Zara. Vi välkomnar henne till oss. Även i de andra klasserna har det kommit nya elever som vi välkomnar hit, Latino, Atrin och Arian.


På morgnarna när fritids öppnar är alla barn på Stjärnans fritids, ingång A1 fram till 7.30. Därefter går vi ner till Galaxens fritidshem och stannar där inne tills skolan börjar 8.10. Vi kommer vara inne på morgnarna tills det blir ljusare där ute.


Med vänlig hälsning,


Jenny, Nathalie och Fredrik