fredag 16 augusti 2019

Välkomna Grön grupp

Hej och hjärtligt välkomna till grupp gröns blogg!


Vår blogg uppdateras varje fredag, så håll utkik efter ny spännande information varje vecka:)

Denna veckan har vi startat lite lätt. I början handlar det mycket om att knyta kontakter och bekanta sig med den nya miljön. Detta har vi gjort tillsammans genom att leka namnlekar, samtala och arbetat med värdegrund.


Ett sätt som vi arbetar med värdegrund är genom att se Ugglan och Kompisproblemet. Där ser de ett kort avsnitt som vi sedan diskuterar kring. Denna veckan såg vi ett avsnitt som hette "Säga förlåt på riktigt är faktiskt viktigt" Hur kan man säga förlåt? måste man säga förlåt om man råkar? Hur känner man sig om...

För att få en gemenskap har alla fått måla vars en pusselbit. Där vi är vars en pusselbit. För att bli helt måste alla bitar vara med. Pusslet kommer inom kort synas ute i hallen. Genom arbetet med pusselbiten fick de även öva på att skriva sitt namn, och ta instruktioner.


Såhär kan det se ut när vi arbetar med en uppgift. Vi arbetar utifrån dessa tre frågeställningar. Vad ska vi göra? Hur ska vi göra? och varför gör vi de? Detta för att arbetet för barnen ska bli meningsfullt.


Vi förstod att det blivit lite missförstånd med föräldrarmötestiden. Vi kommer göra en kort sammanfattning av vad som togs upp under mötet.

Vid frånvaro ber vi er att ringa eller smsa till Galaxens(Fritidshemmet) telefon på nummer: 073-2015602, tills skola24 är igång. Vi meddelar er så fort det fungerar.

Tiderna i förskoleklass är:
Måndagar: 09.30-13.00
Tisdag- Fredag: 08.10-13.00

Vänligen respektera dessa tider för era barn. De barn som inte går på fritids är välkomna tidigast 10 min innan skolstart.

Vi ser framemot en härlig höst med era barn.


Trevlig helg,


Nathalie och Pierre.