fredag 19 oktober 2018

Vecka 42

Vecka 42


Veckan startade upp med en repetition av bokstäverna M och A. Därefter arbetade vi i våra arbetsböcker med bokstäverna som vi arbetat med hittills, dvs. B,O, L,E,M, A. Att arbeta i Svensk- böckerna uppskattas verkligen. Vi ser att barnen börjar finna arbetsro när de sitter och arbetar med böckerna.





I skapande har vi fortsatt vårt arbete med ugglor. Vi har ritat ögon, näbb och klor. Det var en utmaning att själv forma och klippa ut.





I vårt värdegrundsarbete fortsätter vi med dagliga kompissamtal och följer Ugglan och kompisproblemet. Denna veckan handlade det om att vänta på sin tur och att inte avbryta.

Denna veckan har gymnastiken startat upp. I gymnastiken har de fokuserat på samarbetsövningar.De har även gått en rundvandring, dit där de ska byta om framöver och var de ska befinna sig när de har gymnastik inomhus.









Veckan har även bestått av ett utepass, där vi arbetade med mönster i form av Mandala. Vad är ett mönster? Hur kan olika mönster se ut? Kan vi se olika mönster? och kan vi skapa egna mönster av naturmaterial.
Vi tog en promenad bort till Sofieholmsparken, där vi skapade våra egna mandalas. Koncentration var hög och många fina mönster blev det.









Vi  vill än en gång påminna er om att det ännu finns en del tider kvar till lära- känna samtal. Bokning av tid kan göras på anslagstavlan i hallen.


Vi önskar er en trevlig helg!


Med vänlig hälsning,

Nathalie, Jenny och Fredrik