fredag 12 oktober 2018

Vecka 41

Vecka 41

Veckan startade med bästa bokstaven. Vi röstade om vilken av bokstäverna M och A vi tyckte bäst om och varför. Resultatet var ganska lika och motiveringen till varför man tyckte bäst om den ena eller andra var till stor del att man själv eller någon i familjen började på bokstaven.

För att memorera M och A, arbetade vi i våra arbetsböcker med bokstäverna. Där vi b.la. övade på att forma både stora och små bokstäver, lyssna efter bokstaven i ord etc.


I Bornholm har vi fokuserat på första ljudet. Vi har visat bilder, där barnen har fått berätta hur det första ljudet låter och vad bokstaven heter.

Under våra ASL-pass denna vecka har vi skrivit om hur ska en bra kompis vara. De har fått slutföra meningen, "En bra kompis ska....."





I skapande har vi påbörjat att göra små ugglor. Dessa ugglor ska symbolisera Ugglan i "Ugglan och kompisproblemet" som vi arbetar med i vårt värdegrundsarbete. Veckans avsnitt från ugglan var "att säga förlåt på riktigt, är faktiskt viktigt!"









Nästa vecka kommer idrotten att börja. Förskolegrupp C kommer precis som vid simning gå i halvgrupp till idrotten tillsammans med en halvgrupp från A eller B. När det är idrott ska barnen ha med sig ombyteskläder och handduk för lättare duschning.

De som har idrott på onsdagar är: Bella, Joana, Lilo,Vivian, Olivia, Mastoria, Ella, Million, Aleksa, Mateo, William, Vedad och Karam.

Idrott på torsdagar har: Ainhoa, Ava, Aurela, Maria, Rina, Nora, Jones, Darin, Rijan, Zidan, Leo, Rasab och Ali.

En liten påminnelse till er är att boka en tid för lära-känna samtal om ni är intresserade av detta. Än finns det en del tider kvar. Vi ser framemot att träffa er.

Ha en trevlig helg!

Jenny, Nathalie och Fredrik